Hovedmenu
Anholt Turist
Spisesteder
Overnatning
Transport
Service & Erhverv
Turistinformation
Dagligdagen
Offentlig service
Foreninger
Køb og Salg på Anholt
Noget andet
Om anholt.dk
 
Lokalmenu
Startside
Niveau op
 
 

 

M/S Anholt - 1914

M/S Anholt af 1914

Billedet af M/S Anholt har Forlaget Nautilus -  www.forlagetnautilus.dk - givet os tilladelse til at bruge.
Kildeangivelse:
Ole Stig Johansen: ØKs skibe, Forlaget Nautilus, Frederiksværk 2003, p. 116

 

Der er i tidens løb skrevet meget om skibsforbindelser til og fra Anholt og de skibe, der besejlede ruten. Der var Anø, Vera, Nordbjerg, Anholtfærgen, "gamle" Anholt og "nye" Anholt - for nu lige at nævne et skønsomt udvalg.

På nær M/S Vera af de ovennævnte har alle haft navne, som relaterede sig til vores ø, Anholt.

Men der har sandelig været en M/S Anholt mere, som jeg vil være så fri at tro, at der ikke er ret mange, der har hørt så meget om.

I 1914 byggede Wm. Chalmers, Rutherglen, Australien (?). Skibet blev solgt   til Coasting Shipping Co., Glasgow som M/S Innisvera for at blive solgt til ØK (!), hvor den blev omdøbt til M/S Anholt ligeledes i 1914.

M/S Anholt var på 380 t. dw. og var udstyret med en 4 cyl. 2 takts diesel (W. Beardmore) på 440 ihk. Besætningen var på 10 mand.

Under en cyklon i den 9. og 10. oktober 1916 på St. Thomas (Dansk Vestindien) rev skibet sig løs fra sine fortøjninger og drev på grund i havnen. Skibet blev stærkt beskadiget og blev den 18. oktober 1917 solgt til Puerto Rico. Repareret og solgt til Pierce Petroleum Corporation i Galveston, Texas, og omdøbt til M/S Solarina. I 1926 sunket efter en brand i Rio de Janeiro, men hævet igen og repareret. Så blev den videresolgt og omdøbt til M/S Marinero.

Den blev så solgt til S. C. Loveland Inc., Philadelphia, og atter omdøbt til - en gang til - M/S Solarina. Endelig blev den i 1946 solgt til Honduras Shipping Co. uden navneændring.

Den 10. december 1952 strandede den så udfor Buenaventura i Columbia og blev slået til vrag.

ØK havde to skibe, som gjorde tilløbet til at blive opkaldt efter navnene på mindre danske øer, M/S Anholt og M/S Samsø, men denne idé blev uvist af hvilken grund opgivet igen.

Man kan ikke just påstå, at M/S Anholt var et kønt skib og den var da heller ikke så længe i ØK's flåde, men det blev da et gammelt skib.

Henrik Gimbel
Sønderstrandvej 39A
DK - 8592 Anholt

 
 

 

Anholt Turist - Østervej 12 - DK 8592 Anholt - +45 8631 9133 - turist@anholt.dk