Hovedmenu
Anholt Turist
Spisesteder
Overnatning
Transport
Service & Erhverv
Turistinformation
Dagligdagen
Offentlig service
Foreninger
Køb og Salg på Anholt
Noget andet
Om anholt.dk
 
Lokalmenu
Startside
Niveau op
Juli 2002
Januar 2003
 
 

 

 
Kuling med regn 22. juli 2002 - 16 m/s
 
 

Anholt Havn

  Beliggenhed: Kattegat - Nº 56°42.9 / Eº 11°30.6
  Fiskeri-, færge- og lystbådehavn med 250-300 pladser.
   

 

 

Forslag til lokalplan nr. 158 med kommune-plantillæg nr. 8 for Anholt Havn.

Grenaa Byråd fremlægger forslag til lokalplan nr. 158 med kommuneplantillæg nr. 8 for Anholt Havn.

Forslaget
fastlægger rammer for de fremtidige udviklingsmuligheder for Anholt Havn. Der åbnes mulighed for opførelse af erhvervs-byggeri, turistfaciliteter og ferieboliger, og antallet af fortøj-ningspladser i lystbådehavnen kan udvides.

Kommuneplantillægget inddrager havneområdet i kommune-planens hovedstruktur og fastlægger rammer for lokalplan-lægningen.

Forslaget kan ses
i 8 uger fra den 4. februar 2003 til den 2. april 2003 på Teknik og Udvikling, Rådhuset, på Grenaa Bibliotek, N.P. Josiassens Vej, på Anholt Bibliotek og i Brugsen på Anholt.

Lokalplanforslaget kan købes for 20 kr. ved henvendelse til Teknik og Udvikling, Borgerservice, telefon 87 58 59 14.

Eventuelle indvendinger eller ændringsforslag kan sendes til Teknik og Udvikling, Rådhuset, Torvet 3, 8500 Grenaa, inden den 2. april 2003, hvorefter byrådet vil tage stilling til sagen.

For yderligere information kontakt:

Birgit Kaarøe, Afdelingschef

Tlf: 8758 5930 - Fax: 8758 5988 

Email: BK@grenaakommune.dk

Havnebillede
Mange fremmede fiskere bruger Anholt som base

1971 - bemærk det gamle bolværk og 16 hjemmehørende kuttere

Et godt landemærke er det 50 m høje radartåm E for havnen. Anduvning fra S og W: Vær opmærksom på den uaftmærkede sten 0,5 sm S for indsejlingen. Anduvning fra N: Benytter man det afmærkede løb "Slusen", bør man holde sig i BBside af løbet, da der lige ved den grønne bøje kun er 1,6 m vanddybde. Vær opmærksom på, at der kan være strøm på tværs af indsejlingen. I havnen ligger man ved flydebroer med hækanker. Den N-lige kaj er forbeholdt fiskerne. Er der ikke plads i inderbassinet, kan man ligge for svaj i den S-lige del af yderbassinet. En anden mulighed er at ligge langskibs på indersiden af molehovederne. Yderbassinet er uroligt ved W-lige vinde. Havnen er fyrbelyst.

Forskellen mellem middelhøjvande og middel-lavvande: ca. 0,4 m. W-lige vinde giver indtil 1,0 ni højvande. E-lige vinde giver indtil 0,8 m lavvande.

Anholt hører statistisk set blandt de steder i Danmark, hvor der er flest solskinstimer. Den særprægede natur, de enestående strande og det rene vand får år efter år mange til at vælge at holde sommerferie på Øen. Såvel campister, sommerhusgæster, sportsdykkere som et stort antal lystsejlere gør at øens indbyggertal bliver mangedoblet om sommeren. Derfor kan havnen og området omkring havnen, hvor Øens restauranter er, ofte være noget overfyldt, men bevæger man sig bare lidt udenfor det beboede område, har man næsten fornemmelsen af at have Øen for sig selv.

Det fortælles at i 1658 mødtes Kong Frederik III af Danmark med Kong Karl X Gustav af Sverige i Roskilde for at trække grænserne efter krigen. Planen var at Danmark skulle afstå Anholt. Under rådslagningen placerede den danske konge sit ølkrus på kortet, så det dækkede Øen, hvorpå han slog ud med hånden og sagde: "Hvis l får det mod Øst, så tager vi det mod vest". Den svenske konge nikkede samtykkende, hvorpå Danskerkongen flyttede sit krus, og sagde: "Hov, der lå jo Anholt". Så derfor forblev Anholt dansk.
 
 
1971
Fotos: Webmaster
Bemærk det gamle bolværk - 1972
 
Anholt havn - december 2001
 
 
 
Mere om Anholt Havn her på siderne.
Grenaa Havn A/S - www.port-of-grenaa.com

Angående Forbud mod Fiskeri ved Anholt Havn

http://www.sportsfiskeren.dk/love/b366.htm

 

Anholt Turist - Østervej 12 - DK 8592 Anholt - +45 8631 9133 - turist@anholt.dk